Information med anledning av coronapandemin – Örebro Teater

Information med anledning av coronapandemin

Regeringen har beslutat om ytterligare åtgärder för att förhindra smittspridning av covid-19. Läs mer nedan om vad som gäller från och med den 12 januari 2022.

Restriktioner från och med 12 januari 2022

Regeringen har beslutat om ytterligare åtgärder för att förhindra smittspridningen. Dessa restriktioner gäller från och med 12 januari 2022 för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med max 50 deltagare:

– Max 8 personer i sällskap

– Minst 1 meter mellan sällskapen

För Örebro Teater innebär detta att vi kommer att ta emot max 50 personer i stora salongen. Ingen av våra scener kommer att ta emot över 50 besökare. Restriktionerna ligger i första hand till och med 9 februari, eller till dess Regeringen förlänger restriktionerna.

Under tiden dessa restriktioner gäller krävs ej vaccinationspass då vi tar emot max 50 besökare.

Informationen uppdateras löpande.

Information från Folkhälsomyndigheten om de nya restriktionerna.

Vaccinationsbevis krävs från 1 december 2021

Om du är över 18 år och ska besöka oss från 1 december behöver du ha ett vaccinationsbevis samt legitimation. Krav på vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus gäller arrangemang med över 50 personer.

Från och med den 1 december kommer vi att skanna både din biljett och ditt vaccinationsbevis på samtliga föreställningar och scener när du besöker oss oavsett publikantal. Du behöver också kunna uppvisa giltig legitimation. Vi ber er att komma till föreställningarna i god tid och ha biljett samt vaccinationsbevis och legitimation redo vid insläpp.

Kan du inte visa upp ett giltigt vaccinationsbevis kan vi tyvärr inte släppa in dig i salongen. Det räcker inte att visa upp ett negativt covidtest, antikroppstest eller sitt vaccinationskort, det måste vara ett vaccinationsbevis utfärdat av E-hälsomyndigheten.

Särskilda krav vid pausservering

Från den 23 december krävs anvisade platser vid servering. Därför kommer ingen servering att ske i våra barer i foajé och restaurang, utan vi serverar endast de sällskap som förbeställt pausförtäring. Sällskap får uppgå till max 8 personer och sällskapen placeras med 1 meters mellanrum från varandra. Här kan du förbeställa pausservering.

Hur skaffar jag ett vaccinationsbevis?

Du får inte automatiskt ett vaccinationsbevis utan måste själv begära ut ett efter att du är fullvaccinerad. Du hämtar ditt vaccinationsbevis på E-hälsomyndighetens hemsida covidbevis.se. Där får du logga in med din e-legitimation och kan sedan ladda ner ditt vaccinationsbevis. Har du en digital brevlåda (t.ex. Kivra eller Min Myndighetspost) skickas ditt vaccinationsbevis dit.

Om du inte har e-legitimation eller saknar folkbokföringsadress behöver du skriva ut en blankett, fylla i den och skicka den till e-hälsomyndigheten via post. Tänk på att handläggningstiden kan komma att vara lång – så var ute i god tid! Du hittar mer information och blanketten på E-hälsomyndighetens hemsida.

Tänk på att vaccinationsbevis utfärdade efter den 1 oktober 2021 endast är giltiga i 180 dagar, respektive 90 dagar om det utfärdades innan den 1 oktober 2021. Kontrollera att ditt vaccinationsbevis inte gått ut innan du besöker oss. Du kan alltid förnya ditt vaccinationsbevis på covidbevis.se och behöver inte vänta tills giltighetstiden gått ut.

Vaccinationsbevis, covidpass, vaccinationspass, covidbevis… Är alltihopa samma sak?
Ja, i det flesta sammanhang är det samma sak. Ett giltigt vaccinationsbevis är utfärdat av E-hälsomyndigheten.

Jag kan inte vaccinera mig av medicinska skäl. Vad gäller för mig?
Om du av medicinska skäl inte kan eller får vaccinera dig behöver du visa upp ett intyg från hälso- och sjukvården som styrker detta för att ha rätt att besöka oss.

Jag är inte vaccinerad eller har inte rätt till ett vaccinationsbevis. Vad gäller för mig?
Du som saknar vaccinationsbevis eller specialintyg och är 18 år eller äldre är välkommen att besöka oss efter att restriktionerna har hävts. Du som köpt biljett innan 24 november till någon av våra föreställningar som äger rum från 1 december och framåt har rätt att återlösa din biljett om du inte kan uppvisa vaccinationsbevis. Vid köp från och med 24 november gäller våra vanliga köpvillkor.

Jag är under 18 år och har inget vaccinationsbevis. Vad gäller för mig?
Är du under 18 år behöver du i nuläget inte uppvisa något vaccinationsbevis när du besöker oss. Åldersgränsen är bestämd av regeringen och kan komma att förändras.

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i samband med vaccinationsbeviskontroll här.

Så tryggar vi ditt besök hos oss

 • Vi har utökade städrutiner av foajé, toaletter och salong.
 • Handsprit finns tillgängligt i våra lokaler.
 • Plexiglasskydd finns i biljettkassan.
 • Vi fortsätter med förbokning av pausfika, samt anvisade platser för sällskap som förbeställt.
 • Alla vi som jobbar på Örebro Teater är vaccinerade och/eller covidtestade inför arbetspasset. Ingen får komma till arbetsplatsen med minsta sjukdomssymptom.

Så kan du hjälpa till att minska smittspridning

 • Om du har möjlighet – vaccinera dig mot covid-19.
 • Stanna hemma om du är sjuk.
 • Kom i god tid för att undvika trängsel.
 • Tvätta eller sprita händerna när du kommer hit.
 • Tänk på att hålla avstånd i foajé och i toalettköer. 
 • Skicka gärna 1 person i sällskapet att beställa mat och dryck i foajéerna i pausen.
 • Tänk även på att inte trängas när det är dags att gå hem. Håll avstånd när du lämnar salongen och väntar på din jacka i garderoben.

Utökade köpvillkor

Vi har kvar våra utökade köpvillkor under hösten 2021. Detta innebär att om du har en biljett till någon av våra föreställningar men känner dig sjuk, så har du möjlighet att boka om eller byta till presentkort fram till klockan 12.00 på föreställningsdagen. Skicka då mejl till biljett@orebroteater.se, så tar vi kontakt med dig.

Du som köpt biljett innan 24 november till någon av våra föreställningar som äger rum 1 december eller senare kan återlösa din biljett om du ej kan uppvisa vaccinationsbevis. Har du köpt biljett till våra föreställningar efter 24 november gäller våra vanliga köpvillkor och du förväntas kunna visa upp ett vaccinationsbevis från och med 1 december om du besöker oss.

Läs mer om våra köpvillkor här.