fbpx Hoppa över till innehåll

Succé för höstens två skolföreställningar

Publicerad: 2019/09/19

Vi är inne i en intensiv period med mycket teater och under september är det premiär för de två skolföreställningarna som spelas under hösten av Örebro länsteater.

Arina Katchinskaia i "Förhör", foto: Kicki Nilsson/Icon Photography

Arina Katchinskaia i “Förhör”, foto: Kicki Nilsson/Icon Photography

Först ut var ”Förhör” av Martina Montelius med premiär fredagen 13 september, en premiär som hyllats av såväl Nerikes Allehanda som Expressen i de respektive recensionerna.

”Det är allvarligt men berättas med Montelius typiskt råa och absurda humor. /…/ Pjäsen är en syster, med svart bälte i karate, som ställer sig snett bakom och backar upp alla tjejer som någonsin utsatts för sexuella övergrepp.” – NA

 ”Med en infernaliskt bra skådespelartrio driver Olle Jernbergs regi dramat rakt, drastiskt och energiskt roligt mot frigörelse och revansch. Arina Katchinskaias sårbara svärta, Hanna Lekanders sammanbrott lika osande som någonsin Kalle Ankas, bara det svarta ilskemolnet över huvudet fattas. Och så Malin Berg, så strålande infam i all sin halkighet. Örebro länsteater goes Montelius-Metoo med en nacksving!” – Expressen

“Agnes Cecilia” har premiär 27 september och även om den inte hunnit recenseras märker vi ett stort intresse redan. Faktum är att alla skolföreställningar är helt slutsålda.

Agnes Cecilia

Agnes Cecilia

“Det är roligt att det är så fantastiskt tryck på biljetterna, vi har fått sätta in extraföreställningar och släppa upp biljetter på balkongerna för att möta upp intresset från skolorna, men platserna räcker ändå inte till”, säger Jenny Tallén, turnéplanerare och skolbokare på Örebro länsteater.

Förutom skolföreställningar spelas även offentliga familjeföreställningar, det finns biljetter kvar men även här är efterfrågan stor.

Samarbetspartner: