fbpx Hoppa över till innehåll

Tre berusade kvinnor sökes till statistuppdrag

Publicerad: 2015/05/07

Till en av höstens produktioner söker vi nu tre statister/figuranter. Produktionen är ett samarbete mellan Örebro Länsteater och Västmanlands Teater och kommer att repeteras och spelas både i Örebro och Västerås. Repetitionsstart 28/7 i Västerås och premiär 26/9 i Örebro. Spelperiod till 12/12. Spelålder: 35 – 45 år. Repetitioner både dag- och kvällstid. Uppdraget arvoderas.

Uppsättningen är en samproduktion mellan Örebro länsteater och Västmanlands Teater. Pjäsen, En slavisk dans, är nyskriven av Staffan Göthe och regisseras av Rikard Lekander.

Regissören om rollen

”Tre berusade kvinnor” – så omnämns de i manus. Men de dyker sedan upp under större delen av föreställningen. Ibland som ett yttre hot. Men också som bröllopsgäster, pubgäster och hotellgäster, medresenärer på nyårsresa och som stadsrävar i London.

De olika situationerna kommer kräva olika förhållningssätt och uppgifterna kommer därför att vara varierande genom föreställningen. De tre figuranterna kommer tydligt och skarvlöst ingå i föreställningens ensemble.

Statistrollerna har inte repliker men ska interagera med skådespelarna både fysiskt och i sceniska situationer. Uppgiften kräver att man ska kunna genomföra kortare danskoreografier och en längre slagsmålskoreografi.

Audition 22 maj på Örebro Teater – skicka intresseanmälan nu!

Fredag den 22 maj håller vi audition från kl 15.00 på Örebro Teater. Skicka din intresseanmälan med beskrivning av erfarenhet samt foto sänds till agneta.bertilson@lansteatern.se. Mer information om repetitions- och speltider får du när du skickat in din intresseanmälan. Vi kallar de som är aktuella.

För mer information kontakta producent Agneta Bertilson, Örebro länsteater, 070-671 84 19 eller producent Ulrika Dalenstam, Västmanlands teater, 073-654 41 20.

Samarbetspartner: