Teateråret 2021–2022 – Örebro Teater

Teateråret 2021–2022

Kära publik – som vi längtar efter att få mötas igen. Med stolthet och stora förhoppningar om att åter få öppna teaterhuset och våra scener, presenterar vi nu teateråret 2021–2022 för er.

Under pandemiåret har vi som teater fått revidera och återskapa oss själva, och genom detta mötas med er i andra former än vi är vana vid. I våra salonger med begränsat publikantal, digitala föreställningar, utomhusföreställningar, hörspel, ljudvandringar med mera.

Det har varit en omvälvande tid, men också en tid för reflektioner och insikter. I tider av kris får vi syn på oss själva vare sig vi vill det eller inte, och vad som betyder mest är vad vi kommer ut med för insikter på andra sidan.

Temat för nästa års teatersäsong är därför pånyttfödelse.

En pånyttfödelse kan vara ett par som försöker slita sig loss från sina destruktiva mönster, att återupptäcka livet efter en nära-döden-upplevelse, eller att i sena år och mot alla odds återuppleva attraktion och kärlek. Det kan också vara en häst som likt fågeln Fenix förvandlas, till en enhörning, eller att våga bryta sig loss från sina föräldrar för att kunna leva sitt liv på egna villkor.

Allt detta och mer innehåller nästa teatersäsong.

En säsong som med bredd och generöst omfång förhoppningsvis kan möta upp vårt uppdämda behov av att uppleva teater, scenkonst, och konserter i fullsatta salonger igen. Dessutom kommer vi under året spela lunch- och afterworkteater, familjeföreställningar och inte mindre än tre olika föreställningar på turné i hela länet.

Nytt för i år är också vår nya experimentscen som invigs till hösten, Studion. Där kommer du som publik kunna ta del av experimentella, spontana och spetsiga scenkonstupplevelser som sätter det konstnärliga undersökandet och innovationslusten i fokus. Först ut att inviga scenen är Anna Petterssons monologbearbetning av William Shakespeares Kung Lear. En pjäs som för övrigt skrevs i karantän på grund av en annan pandemi – digerdöden. Ut på andra sidan kom en tidlös klassiker som levt vidare i hundratals år.

Så vem vet, kanske går framtidens klassiker att finna i årets repertoar?

Från oss alla på teatern, varmt välkomna och mycket nöje!

Rikard Lekander
Konstnärlig ledare
Örebro Teater

SÄSONGSPRESENTATION 2021–2022