För skolor

På Örebro Teater har vi ett uppdrag att ge invånare i hela länet, vuxna såväl som skolbarn tillgång till regionalt producerad, angelägen och berörande, professionell teater. Varje år sätter vi upp minst tre föreställningar som riktar sig till skolbarn och familjer. Vi erbjuder också en professionell teaterpedagog i anslutning till ert besök. Läs mer om aktuella föreställningar och vårt arbete nedan.


AKTUELLA SKOLFÖRESTÄLLNINGAR:

Jekyll vs Hyde

En spännande, atmosfärisk och mörkt poetisk berättelse för mellanstadiet. Spelas på turné i Örebro…

Läs mer

SKOLBOKNING

Använd formuläret för bokning av skolföreställning.

Skolbokning
(skolföreställningarna spelas oftast kl. 10.00 och/eller 12.30)
Teaterpedagog
tex om någon är rullstolsburen

LÄRARHANDLEDNING & MATERIAL

Här kan du ladda ner våra aktuella lärarhandledningar och annat material inför besöket.

SKAPANDE SKOLA & TEATERPEDAGOG

I samband med våra skolföreställningar erbjuder vi nu för- och efterarbete tillsammans med vår teaterpedagog Emma Andersson Bogren. Vi ger er möjligheten att lära er mer om teaterns grunder, samt hur ni kan motivera eleverna att tänka ännu mer kreativt, använda sin fantasi, samarbetsförmåga, koncentration, sitt kroppsuttryck och sin röst. Tillsammans ger vi dem verktyg som de kan ha nytta av på skoltid såväl som i sin vardag. Arbetet med en klass tar ca 45–60 minuter och kostar 350 kr.

Emma Andersson Bogren

Teaterpedagog 070-330 62 44

Jenny Tallén

Skolbokning 076-579 14 80

Alla ska få möjlighet till delaktighet i kulturlivet, till kulturupplevelser och till eget skapande. Skapande skola är ett statsbidrag som medverkar till att kulturella och konstnärliga uttryck långsiktigt integreras i skolan. Bidraget ökar elevernas eget skapande genom möten med professionella kulturaktörer och ger eleverna tillgång till kulturens alla uttrycksformer. Här kan du läsa mer och ansöka om bidrag.

NÅGRA TIDIGARE SKOLFÖRESTÄLLNINGAR

HITTA HIT

Var finns våra scener? Finns det parkering?

Här kan du läsa om sådant som är bra att veta inför besöket.

STUDIEBESÖK ÖREBRO TEATER

Vi tar gärna emot er klass om ni vill göra ett studiebesök på teatern. För bokning av studiebesök kontakta Emma Andersson på emma.andersson@orebroteater.se eller använd kontaktformuläret nedan.

Studiebesök