Press – Örebro Teater

Press

Vill du recensera föreställningar, intervjua eller på annat sätt bevaka vår verksamhet är du välkommen att kontakta pressansvarig Karin Schöllin

För att läsa våra senaste pressmeddelanden i sin helhet och ladda ner pressbilder, besök Örebro Teater på My Newsdesk.

Chefen Fru Ingeborg 2021. Foto: Mats Bäcker

Ing-Marie Carlsson i Hjalmar Bergman-klassiker på Örebro Teater

En vital klassikertolkning om förbjuden passion och förgörande skam. 25 september får Hjalmar Bergmans Chefen fru Ingeborg premiär på Örebro Teaters stora scen, med Ing-Marie Carlsson i huvudrollen. Dramatiserad av Anders Duus i regi av Helena Sandström Cruz. Biljettsläpp 25 augusti.

Örebro Teater presenterar teateråret 2021–2022

Örebro Teater släpper programmet för spelåret 2021–2022 och hoppas på att åter få välkomna publiken i salongerna. I repertoaren ryms stora namn som tyske manusförfattaren och regissören Marius von Mayenburg och två av Europas främsta scenkonstnärer, Nikita Milivojević och Amalia Bennett. Biljettsläpp 4 september 2021.

Örebro Teater släpper hörspel om chilenskt arv

Örebro Teater släpper nu ett drömlikt hörspel för vuxna, med manus och regi av Wayra Monasterio. Berättelsen tar avstamp i Monasterios chilenska arv och berättelsen om urfolket Mapuche. Jag drömmer om Araukanien har digital premiär 21 maj kl. 18.00 på Örebro Teater Play.

Ex 2021. Foto: Mats Bäcker

Mörk dramakomedi av Marius von Mayenburg på Örebro Teater

Nyskriven psykologisk dramakomedi av den tyske dramatikern och regissören Marius von Mayenburg först ut när Örebro Teater ska presentera säsongen 2021–2022. Föreställningen Ex är en samproduktion med Riksteatern. Premiär 22 januari 2022.

Premiär för gratis ljudvandring i Örebro

Örebro Teater bjuder in till gratis ljudvandring i Stadsparken för alla familjer och äventyrslystna. Den 10 april kl. 14.00 är det premiär och för manus och regi står Ida Wiberg.

Hans Christian Thulin i Den unge Werthers lidanden 2021. Foto: Kicki Nilsson, ICON Photography.

Nypremiär av Den unge Werthers lidanden på Örebro Teater

Örebro Teater sätter upp monologen Den unge Werthers lidanden för högstadiet och gymnasiet. Nypremiär på stora scenen den 9 mars.

I ett fält av guld, 2021. Foto: Mats Bäcker

Örebro teater släpper teaterserie

Med manus och regi av Jörgen Dahlqvist släpper Örebro Teater en specialskriven, digital teaterserie i åtta delar, med premiär den 22 mars på teaterns digitala playkanal.

Örebro Teater skjuter upp premiären av Kung Lear

Örebro Teater har beslutat att skjuta upp premiären av Kung Lear och öppningen av experimentscenen Studion till hösten 2021, på grund av rådande restriktioner.

Örebro Teaters vd avslutar sitt uppdrag

Örebro Teaters vd Petra Weckström meddelar idag, tisdag, att hon avslutar sitt uppdrag som verkställande direktör på teatern. Styrelsens arbetsutskott startar nu upp en rekryteringsprocess för att anställa ny vd. Weckström har 6 månaders uppsägningstid.