Press – Örebro Teater

Press

Vill du recensera föreställningar, intervjua eller på annat sätt bevaka vår verksamhet är du välkommen att kontakta pressansvarig Karin Schöllin

För att läsa våra senaste pressmeddelanden i sin helhet och ladda ner pressbilder, besök Örebro Teater på My Newsdesk.

Urpremiär för föreställning om Anna Freud på Örebro Teater

Föreställningen Anna Freud, Djävulsflickan och Jaget, skriven och regisserad av Josefin Ankarberg (moment:teater) får urpremiär på Örebro Teater 26 november. Föreställningen är en hyllning till en av barnpsykologins riktiga pionjärer men också till samtalet och vikten av att bli lyssnad på när man har det svårt.

Folkkära skådespelare i modern klassiker på Örebro Teater

Den 20 november får Edward Albees ”Vem är rädd för Virginia Woolf?” efterlängtad nypremiär på Örebro Teater. I den moderna klassikern ser vi Jakob Eklund och Katarina Ewerlöf i de ikoniska rollerna som George och Martha tillsammans med Hans Christian Thulin och Ester Uddén.

Chefen Fru Ingeborg 2021. Foto: Mats Bäcker

Ing-Marie Carlsson i Hjalmar Bergman-klassiker på Örebro Teater

En vital klassikertolkning om förbjuden passion och förgörande skam. 25 september får Hjalmar Bergmans Chefen fru Ingeborg premiär på Örebro Teaters stora scen, med Ing-Marie Carlsson i huvudrollen. Dramatiserad av Anders Duus i regi av Helena Sandström Cruz. Biljettsläpp 25 augusti.

Örebro Teater presenterar teateråret 2021–2022

Örebro Teater släpper programmet för spelåret 2021–2022 och hoppas på att åter få välkomna publiken i salongerna. I repertoaren ryms stora namn som tyske manusförfattaren och regissören Marius von Mayenburg och två av Europas främsta scenkonstnärer, Nikita Milivojević och Amalia Bennett. Biljettsläpp 4 september 2021.

Ex 2021. Foto: Mats Bäcker

Mörk dramakomedi av Marius von Mayenburg på Örebro Teater

Nyskriven psykologisk dramakomedi av den tyske dramatikern och regissören Marius von Mayenburg först ut när Örebro Teater ska presentera säsongen 2021–2022. Föreställningen Ex är en samproduktion med Riksteatern. Premiär 22 januari 2022.

Kung Lear på ny experimentscen på Örebro Teater

Anna Pettersson är först ut med en nytolkning av Kung Lear, när Örebro Teater slår upp dörrarna till sin nya experimentscen Studion, i samband med premiären den 30 oktober. I rollen som Kung Lear ser vi Hanna Lekander.