fbpx Hoppa över till innehåll

Örebro Teater söker teknisk chef

Publicerad: 2020/12/21

Om Örebro Teater
Örebro Teater ägs av Region Örebro län och Örebro kommun. Örebro Teaters uppdrag är att spela teater av hög konstnärlig kvalitet för både barn och vuxna i hela länet. Teaterns uppdrag är definierade i ägardirektiv och Region Örebro läns kulturplan. Teaterns hemort är Örebro, där också de två huvudscenerna ligger, Örebro Teater och Nya China.

Om tjänsten
Vi söker dig som vill vara med och förverkliga vår vision att vara länets konstnärliga röst – nationellt och internationellt.

Tjänsten innebär att vara personalansvarig för teknik-, verkstads-, och ateljépersonal.

Du är en viktig länk mellan konstnärliga team, teaterns producenter och den tekniska personalen i arbetet med att förverkliga de konstnärliga visionerna och leder och samordnar tekniskt arbete i samverkan med teaterns producenter.

Du ingår i ledningsgrupp, är direkt underställd VD och kommer att arbeta nära konstnärlig ledare, producenter och skyddsombud.

Vi samarbetar kontinuerligt med såväl andra teatrar som länets andra kulturinstitutioner och värdesätter dig med ett brett nätverk – såväl nationellt som internationellt – och god kännedom om branschens framtidsfrågor. Du har erfarenhet av såväl turné- som gästspelsverksamhet.

Du har övergripande ansvar för teknisk utrustning och därmed investeringar och fördelning av dessa resurser och behöver därför ha god kännedom om konstruktion och teaterteknik.  Du har samordningsansvar för teaterns systematiska arbetsmiljöarbete vilket innefattar arbete med bl.a. skyddsronder, brandplaner, skydd- och säkerhetsplaner. Du ansvarar för fastighetsfrågor relaterade till den tekniska avdelningens verksamhet.

Det är viktigt att du ser dig som en inspiratör och drivkraft för människors utveckling och lägger stor vikt vid att stötta teaterns tekniska personal i arbetet med att lösa produktionstekniska utmaningar. Du är lösningsfokuserad, trygg med att delegera och bra på att samarbeta och bygga relationer.

Vi söker dig med:

  • Relevant utbildning för befattningen
  • Erfarenhet av teaterns produktionsprocesser och teknisk framtagning av föreställning likväl som skydds- och säkerhetsarbete.
  • Dokumenterad erfarenhet av arbetsledning, personalansvar och schemaläggning.
  • Ekonomi- och budgetkunskap, kunskap om förhandling och avtalsskrivande
  • Goda datorkunskaper och gärna branschspecifika programvaror.
  • B-körkort är ett krav. C-körkort är en merit.

Det är dessutom bra om du har:

  • Viss kunskap om fastighetsförvaltning
  • Kompetens inom upphandling och inköp
  • Språkkunskaper utöver svenska och engelska

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi välkomnar dig till en engagerad arbetsplats i kontinuerlig utveckling. Tillsammans med övriga medarbetare på teatern blir du en del i en professionell och projektorienterad verksamhet med uppdraget att skapa och förmedla högkvalitativa teaterupplevelser till hela länets medborgare.

Övrigt

Örebro Teater vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och olikheter tillför verksamheten

Varaktighet, arbetstid

Tjänsten är en tillsvidareanställning hos Örebro Teater med 6 månaders provanställning.

Heltid. Tillträde snarast.

Skicka ansökan till petra.weckstrom@orebroteater.se senast den 15 februari 2021.

Frågor besvaras av Petra Weckström: 0706–89 29 10 el mail: petra.weckstrom@orebroteater.se
Facklig representant: Maria Simonsson maria.simonsson@orebroteater.se

 

Samarbetspartner: