fbpx Hoppa över till innehåll

Örebro Teater lanserar playkanal

Publicerad: 2020/09/30

“Pjäsen bygger på Martina Montelius Storytel Original, en serie skriven exklusivt för ljudbokstjänsten Storytel, som skrevs under #metoo-hösten och som har kallats för den första #metoo-romanen. Nu får berättelsen urpremiär som pjäs. 

Höstens första digitala premiär, när Martina Montelius ”Stackars Birger” går upp på Örebro Teaters playtjänst som första pjäs att hyra.

I helgen lanseras Örebro Teaters digitala playtjänst där teatersugna erbjuds att hyra de största föreställningarna digitalt. Först ut är Martina Montelius pjäs ”Stackars Birger” som hade premiär på teatern den 19 september och nu läggs upp på teaters nya playtjänst. Den som vill kan hyra föreställningen i 48 timmar och avnjuta hemma i tv-soffan.

De fyra största föreställningarna under säsongen kommer alla att filmas av, av fyra separata filmteam som filmiskt tolkar de sceniska verken ihop med föreställningarnas regissörer. Syftet är att ge varje föreställning ett unikt uttryck som stämmer överens med pjäsernas iscensättning och estetik.

– Vi har satsat ordentligt på att varje pjäs ska få en konstnärlig höjd, även i den digitala versionen. Vi vill erbjuda högkvalitativ teater även för de som kanske inte vill eller kan ta sig till teatern just nu, men även för de som kanske bor på annan ort men vill ta del av våra föreställningar. Alla föreställningar textas också, vilket gör att vi kan nå ut till ännu fler, säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare på Örebro Teater.

Playtjänsten: orebroteater.se/play

För mer information eller intervjuförfrågningar, kontakta Karin Schöllin, pressansvarig:
karin.schollin@orebroteater.se eller 0730-44 98 53

Digitala premiärer säsongen 2020–2021:

26 september: Stackars Birger
En hejdlöst rolig och på samma gång allvarlig berättelse om maktmissbruk och hämnd som tar avstamp i #metoo-rörelsen. Gisela Vannefjord, sufflös på en av de stora teatrarna, har länge stått ut med regissören Birger Königs härskartekniker. Efter en händelse vid en repetition får hon nog. Hon kidnappar honom och låser in honom i potatiskällaren.
Av: Martina Montelius Regi: Josefin Ankarsberg

5 december: Ravinen
Ett romantiskt drama och en moralfilosofisk thriller. Pjäsen handlar om en grupp arbetare, som djupt inne i en skog, någonstans i Europa lägger en optisk fiber genom en djup ravin. Ett farligt jobb, där spänningarna byggs upp mellan arbetarna och deras till synes välmenande chef. Allt står spel och alla har allt att förlora.
Manus och regi: Amir Nizar Zuabi

23 januari: Edward Albees Vem är rädd för Virginia Woolf?
Det är sent på natten. George vill sova. Men Martha har bjudit in två halvfrämlingar på efterfest. Det är upprinnelsen till vad som blir en brinnande natt av raffinerade förödmjukelser och livsfarliga lekar. En efterlängtad nypremiär med Jakob Eklund och Katarina Ewerlöf i huvudrollerna.
Av: Edward Albee Regi: Rikard Lekander

3 April: The last dream of William Shakespeare
En föreställning som tar oss på en resa genom Shakespeares drömvärldar. En rikt visuell och musikalisk föreställning där gränserna mellan liv och död, verklighet och det irrationella, är utsuddad och världarna smälter samman.
Av: William Shakespeare Regi: Nikita Milivojević

Samarbetspartner: