fbpx Hoppa över till innehåll

Örebro länsteater söker ekonom

Publicerad: 2020/05/07

Vi söker en självgående ekonom som har en viktig funktion för teaterns administration. Tjänsten delas med Stiftelsen Örebro Länsmuseum för liknande arbetsuppgifter.

Om Örebro länsteater

Örebro länsteater är ett aktiebolag som ägs av Region Örebro län och Örebro kommun. Örebro länsteaters uppdrag är att spela professionell teater av hög konstnärlig kvalitet för både barn och vuxna. Vi är ett 30-tal anställda och en budget som omsluter ca 40 Msek. Teaterns hemort är Örebro, där också de två huvudscenerna ligger, Örebro Teater och Nya China. Läs mer om teatern på www.orebrolansteater.se

Om Stiftelsen Örebro länsmuseum

Örebro läns museum är en stiftelse med ett 25-tal anställda och en budget som omsluter ca 28 Msek.  Museibyggnaden i Örebro är stängd i avvaktan på renovering men museet har utställningar på Örebro slott samt verksamhet på flera platser i länet. Museet ska använda kulturarv och konst för att ge perspektiv på vår egen tids angelägna frågor och vara en mötesplats för reflektion kring det förflutna, samtiden och framtiden. Verksamheten ska utgå från ett publikt perspektiv och bejaka mångfald och tillgänglighet.

Om tjänsten

Ekonomtjänsten hos teatern tillhör den administrativa avdelningen. Du kommer att arbeta nära lönehandläggare och VD och även vara ett stöd i ekonomiska frågor för våra producenter. Arbetsuppgifterna omfattar i huvudsak löpande bokföring, leverantörs- och kundreskontra, redovisningar och avstämningar. Du kommer även att göra månadsavstämningar för produktioner och övriga förekommande ekonomuppgifter som momsredovisning, skatt och arbetsgivaravgiftsdeklarationer samt rutiner för ekonomistyrning. Du deltar i månads-, halvårs- och årsbokslut, med rapporteringar till uppdragsgivare. Du kommer att ha samma arbetsuppgifter och ansvarsområde för Örebro länsmuseum, där du samarbetar med ekonomichef och ingår i avdelning Administration och stöd.  De redovisningssystem du kommer att arbeta i är Hogia respektive Pyramid.

Din bakgrund

För att passa in i rollen tror vi att du tidigare arbetat i en liknande roll, och uppskattar eget ansvar och problemlösning. Du kan se förbättringsåtgärder, och ser värdet i att effektivisera (samordna) de två organisationernas ekonomiarbete. Du är engagerad i ditt arbete, noggrann, strukturerad och ordningsam.  Du kan kommunicera bra både i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi förutsätter att du är väl bekant med Officepaketet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant ekonomiutbildning. Vi behöver en person som har jobbat några år med ekonomi på motsvarande nivå. Det är meriterande om du arbetat inom offentlig sektor, aktiebolag eller stiftelse förut och har vana att snabbt sätta dig in i företags olika rutiner och organisation, samt kan växla mellan dem.

Varaktighet, arbetstid
Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning på 6 månader.
Tjänstegraden är 100 %
Tillträde snarast.

Sista ansökningsdag 26 maj 2020.

Skicka din ansökan till:
Petra Weckström
Örebro länsteater
Box 315, 701 46 Örebro
petra.weckstrom@lansteatern.se

Frågor om Örebro länsteater besvaras av
VD Petra Weckström:
070-6892910, petra.weckstrom@lansteatern.se

Frågor om Stiftelsen Örebro länsmuseum besvaras av
Ekonomichef Mikael Calmestig
019-602 63 12, mikael.calmestig@olm.se

Facklig representant Örebro länsteater:
Maria Simonsson, maria.simonsson@lansteatern.se

Fackliga representanter Örebro länsmuseum:
Johanna Björck DIK, johanna.bjorck@olm.se
Per Torgén Vision, per.torgen@olm.se

Samarbetspartner: