fbpx Hoppa över till innehåll

Örebro länsteater är död, länge leve Örebro Teater

Publicerad: 2020/06/09

Örebro Teater

Örebro Teaters nya logotyp

Scenkonst i världsklass på hemmaplan. Örebro länsteater går i graven och återuppstår som Örebro Teater. Tillsammans med namnbytet får teatern ny färg och form och en ännu större ambition att leverera scenkonst i världsklass till örebroarna – men också resten av Sverige och världen.

Frågor & Svar gällande namnbytet:

Varför byter Örebro länsteater namn till Örebro Teater?
– Vårt namnbyte innebär ett förtydligande kring oss som teaterhus där det tidigare funnits en viss förvirring gällande vårt bolagsnamn och Teaterhus.

Innebär namnbytet Örebro Teater att vi inte vänder oss till hela länet längre?
– Nej, vi fortsätter fokusera på hela Örebro län. Vårt teaterhus är vårt hjärta, det är därifrån all vår verksamhet sedan sprids ut till hela regionen, landet och världen. Örebro Teater ska vara det självklara alternativet för alla som vill uppleva scenkonst i världsklass på hemmaplan. 

Kommer förändringen märkas på andra sätt?
– Förhoppningsvis stämmer vårt namnförtydligande och vår nya grafiska profil ännu bättre nu med vårt faktiska innehåll. Vi är en teaterinstitution som hela tiden strävar mot att vara modiga, djärva och lustfyllda i vårt arbete. Förhoppningsvis gör det nya namnet och profilen att det arbetet blir mer synbart även utåt.

Samarbetspartner: