fbpx Hoppa över till innehåll

Stefan Johansson

 

Stefan Johansson är en frilansande kompositör och musiker som jobbar med musik för teater, radioteater, dans, konst och film. Jobbar också som producent och med att remixa låtar. Född i Ulricehamn 1972, flyttade till Stockholm 1998 där han nu har sitt säte men är verksam i hela norden. Gick 2004-2008 Dramatiska Institutets utbildning Ljuddesign för teater/scenkonst.
Han har ett förflutet i diverse olika band, oftast som basist men började också tidigt jobba med en elektronisk musikalisk grund. Stefan har de senaste 14 åren arbetat med musik i olika form av scenkonst och har under dessa år medverkat i drygt 90 olika produktioner. De uppdragsgivare som han ofta återkommer till är Dramaten, Malmö Stadsteater, Stockholms Stadsteater och Riksteateret (Norge). Han återkommer också till vissa fria grupper som Orionteatern och Turteatern.
Några föreställningar Stefan medverkat i är Kärleken kommer skilja oss åt på Dramaten, Orfeus på Orionteatern, Liv Strömqvist tänker på dig på Dramaten.
Stefan har vid två tillfällen fått skicka föreställningar till Scenkonstbiennalen. 2011 var det Ferdydurke från Turteatern och 2013 var det Amorina från Turteatern som fick åka.
På Örebro länsteater gör Stefan komposition och ljuddesign till Blue Air hösten 2019.

Samarbetspartner: