fbpx Hoppa över till innehåll

Michael Cocke

 

Michael Cocke är Örebro länsteaters konstnärliga ledare sedan 2015.

Michael har tidigare varit verksam som regissör och började sin bana på Musikteatergruppen Oktober. Han har därefter regisserat föreställningar för både vuxna och barn på olika fria grupper, läns- och stadsteatrar runt om i landet, däribland MOD på Västerbottensteatern 1993 som fick regeringens pris för årets bästa barn och ungdomsföreställning och Carmen på Norrlandsoperan 1995.

Under 2000-talet regisserade Michael Cocke de uppmärksammade föreställningarna Elektras systrar, Elektras Bröder och Elektra Show som ur olika perspektiv berättade om hur det är att leva i hederskulturer i Sverige. Elektra-pjäserna var ett samarbetsprojekt mellan Uppsala Stadsteater, Unga Riks och Fryshuset. Michael har även arbetat med scenkonst på teckenspråk då han regisserade Natten är dagens mor av Lars Norén på Riksteaterns Tyst Teater 2005.

Michael har som konstnärlig ledare för Folkteatern i Gävleborg regisserat flera föreställningar. Däribland den kritikerrosade Körsbärsträdgården och Kärleken är fri!?, ett Allmänna Arvsfonds-projekt i samarbete med Rädda Barnen och Länsstyrelsen i Östergötland.

Samarbetspartner: