fbpx Hoppa över till innehåll

Maria Johansson Josephsson

 

Maria Johansson Josephsson arbetar som frilansande sångerska, skådespelerska och sångpedagog. Som uppskattad och flitigt anlitad sångerska kan hon höras på allt ifrån klubbspelningar till konserthus med musik hämtad från soul, jazz, klassiskt och folkmusik, ofta tillsammans med kontrabasisten Sebastien Dubé. Örebropubliken fick bl.a. möjlighet att höra den originella duon med Maria och Sebastien på trettondagsafton 2015 då Maria var en av solisterna vid Svenska Kammarorkesterns festkonsert.

Maria har stor erfarenhet av teater och opera och har medverkat i ett flertal uppmärksammade produktioner såsom Glada änkan på Folkoperan (2008), Monsterkabinettet på Unga Klara vid Stockholms Stadsteater (2009) och I Annas garderob på Göteborgs stadsteater (2014). Under 2014-2015 kunde hon ses i den nyskrivna operan Magnus-Maria med urpremiär i Mariehamn och som sedan turnerat i norden och spelats bl.a. i Stockholm, Reykjavik, Oslo och Esbo. Under 2015 har Maria medverkat som skådespelare och sångerska i den turnéerande föreställningen MissU- en melankolisk släktforskning filtrerad genom dans och musik som bl.a. spelats på Södra teatern i Stockholm och på Malmö-festivalen. Under hösten 2016 kommer vi kunna möta henne som skådespelerska på Dramatens scen Elverket i pjäsen Fallen ur tiden.

För Örebro länsteaters publik är Maria Johansson Josephsson inget nytt ansikte. Under åren har hon medverkat i flera uppsättningar som Blodsbröllop (2002), Sagan om bortbytingen (2005), Alla snygga heter Micke (2007) och Ingvar – En musikalisk möbelsaga (2011).

Under våren står hon för körarrangemang och sånginstudering till Befrielsefronten.

 

Samarbetspartner: