Örebro Teater söker scenteknisk föreståndare / teatertekniker – Örebro Teater

Örebro Teater söker scenteknisk föreståndare / teatertekniker

Om Örebro Teater

Örebro Teater ägs av Region Örebro län och Örebro kommun. Örebro Teaters uppdrag är att spela teater av hög konstnärlig kvalitet för både barn och vuxna i hela länet. Teaterns uppdrag är definierade i ägardirektiv och Region Örebro läns kulturplan. Teaterns hemort är Örebro, där också huvudscenerna ligger, Stora scenen och Lilla scenen/Nya China.

Om tjänsten

Vi söker dig som vill vara med och förverkliga vår vision att vara länets konstnärliga röst – nationellt och internationellt.

Tjänsten är i grunden teatertekniker med kompetens inom ljud-,ljus-, bild- samt scenteknik men innefattar även samordning och planering för scenteknisk personal (scen, ljud, ljus, video, rekvisita) i förberedande planeringsarbete och under produktionsprocessens alla led.


Du är en viktig länk mellan teknisk chef, konstnärlig ledare, teaterns producenter och den tekniska personalen i arbetet med att förverkliga de konstnärliga visionerna och samordnar tekniskt förberedelsearbete i samarbete med teaterns övriga tre föreståndare (dekorverkstad, maskateljé och kostymateljé.)

Teknisk chef är närmaste arbetsledare.

Vi söker dig som har hög social kompetens med intresse och förmåga att samarbeta i grupp. Du är ansvarsfull och lösningsorienterad, är van att ta egna initiativ och kan arbeta självständigt samt gränsöverskridande inom alla scentekniska områden. Tillsammans med teaterns övriga personal arbetar du för att publiken skall få en fantastisk upplevelse. 

Viss turnétjänstgöring ingår i tjänsterna, och då främst i Örebro län. Schemaläggning är möjlig 6 dagar per vecka, dag/kväll och helger.

Vi erbjuder: 

  • En tjänst 100% tillsvidareanställning med en provanställning om 6 månader.

Krav:

  • Du har relevant teaterteknisk utbildning eller motsvarande samt/ eller goda kunskaper och dokumenterad erfarenhet inom ljud/ljus/bildteknik.
  • Erfarenhet av teaterns produktionsprocesser och de olika specifika yrkeskompetenserna inom scentekniskt område, dvs ljus, ljud, bild, rekvisita och video.
  • Erfarenhet av inköpsförfarande, planering och schemaläggning
  • B-körkort är ett krav. C-körkort är en merit.

Arbetsuppgifter

Scenteknisk bedömning angående omfattning och tidsåtgång för respektive produktion utifrån konstnärligt teams underlag. Samordning med övriga föreståndare.

Utföra föreställningstekniskt arbete i produktioner Delta i dekorbygge vid omställningar.

Fungera som ensam allroundtekniker på mindre produktioner

Vård, underhåll, tillsyn och reparation av teknisk utrustning

Att farligt tekniskt arbete på scen ej sker utan relevant utbildning

Hålla sig á jour med utvecklingen inom området teaterteknik

Köra fordon som kräver innehav av B-körkort

Upplåsning och stängning av loger, släckning och låsning

Medverka i teaterns arbetsmiljöarbete

Varaktighet, arbetstid 

Tjänsten är 100% tillsvidareanställning hos Örebro Teater. 
Tillträde så snart som möjligt, enligt överenskommelse
Skicka ansökan till niclas.eliasson@orebroteater.se senast den 25 augusti 2021.

Frågor besvaras av facklig representant: Hanna Lekander hanna.lekander@orebroteater.se och Teknisk Chef, Niclas Eliasson niclas.eliasson@orebroteater.se