fbpx Hoppa över till innehåll

Kultursamtal i länets kommuner

Publicerad: 2014/06/11

Inför valet 2014 genomför Örebro länsteater tillsammans med The Art of Sweden kultursamtal i länets samtliga kommuner.

Har din kommun någon kulturpolitik? Hur ser den i så fall ut? Vilka frågor är viktiga? Vilket kulturarv vill du ska finnas kvar i din kommun? Är det betydelsefullt med kulturarvet, för vem? Hur ser det ut i våra skolor? Vilken scenkonst upplever våra barn som elever i skolan?

Kulturen är en het fråga, och en fråga där de politiska partierna har möjlighet att profilera sig. Är ideologierna döda? Nej, knappast. Men de kan vara lite svåra att få syn på bland alla vardagsfrågor. Inom kulturen kan ideologierna bli synliga. Mångkultur, kristna värderingar, kulturkonservatism, klassfrågor, finkultur – masskultur…

Vi anser att kulturen är viktig. Den står både för vad som är roande och oroande i samhället. Vi vill att den ska synas inför valet. Vi tror att i varje kommun finns också någon speciell och het kulturfråga. Därför vill vi samtala om kulturen tillsammans med alla etablerade politiska partier och andra intresserade i länet.

Inför valet 2014 genomför The Art of Sweden tillsammans med Örebro Länsteater och lokala partners en serie Kultursamtal för att kasta ljus på dessa och andra heta frågor. I varje kommun i Örebro län kommer en mångfald av människor samt de politiska partierna att vara inbjudna att diskutera dessa viktiga frågor.

Mer information hittar du på KULTURSAMTAL på Facebook.

Besök även The Art of Swedens hemsida.

Kalendarium

Måndag 11 augusti 2014, 18:00
Nora, Församlingshemmet

Måndag 18 augusti 2014, 18:00
Örebro, Nya Teatern

Måndag 25 augusti 2014, 18:00
Kumla, Biblioteket

Onsdag 27 augusti 2014, 18:15
Oxelgården i Fjugesta

Måndag 1 september 2014, 18:00
Örebro län, Länsmuseet

Måndag 8 september 2014, 18:00
Hällefors, Folkhögskolan

Samarbetspartner: