fbpx Hoppa över till innehåll

KOMMUNIKATÖR MED PRESSANSVAR

Publicerad: 2020/10/29

Örebro teater söker
KOMMUNIKATÖR MED PRESSANSVAR

Om Örebro teater
Örebro teater ägs av Region Örebro län och Örebro kommun. Örebro teaters uppdrag är att spela teater av hög konstnärlig kvalitet för både barn och vuxna i hela länet. Teaterns uppdrag är definierade i ägardirektiv och Region Örebro läns kulturplan. Teaterns hemort är Örebro, där också de två huvudscenerna ligger, Örebro teater och Nya China. Läs mer om teatern på www.orebroteater.se

Om tjänsten
Vi söker dig som vill vara med och förverkliga vår vision att vara länets konstnärliga röst – nationellt och internationellt. En skarp skribent med djup kännedom om digital kommunikation och det svenska medielandskapet.

Du är van att arbeta mot olika målgrupper; allt från befintlig och ny publik till medarbetare och viktiga intressenter. Du utvecklar publikrelationer med fokus på scenkonst i ett regionalt perspektiv.

Som kommunikatör arbetar du med såväl internkommunikation som marknadsföring av våra föreställningar. I rollen har du ansvar för teaterns mediefrågor, gör ett proaktivt arbete mot journalister och bygger långsiktiga goda relationer.

Du lyfter nyheter och aktuella ämnen och skriver både pressmeddelanden och nyhetstexter. Tillsammans med kommunikationsansvarig ger du ledning och medarbetare stöd när det gäller såväl mediekontakter och opinionsbildning som krishantering. Omvärldsbevakning är en annan viktig del av din roll.

Kvalifikationer
För att bli framgångsrik i rollen behöver du ha erfarenhet av att möta de utmaningar och möjligheter som digitaliseringen och det nya medielandskapet för med sig. Du är analytisk och van att bedöma hur nyheter kan utvecklas och bli virala samt vilka olika insatser i bearbetning som krävs och prioritera i detta utifrån teaterns resurser.

Du vet vikten av att hålla deadlines och har erfarenhet av att bedöma vilken kanal och tonalitet som fungerar i vilket sammanhang. Arbetet är delvis händelsestyrt, vilket gör att du behöver vara flexibel och snabbt ställa om och att du har förmåga att arbeta effektivt under tidspress.

Vi söker dig med:

  • Akademisk utbildning inom kommunikation och/eller media
  • Flerårig erfarenhet av kommunikations- och pressarbete, gärna inom kulturbranschen.
  • God förmåga att arbeta med digitala verktyg, formgivning, foto- och videoframtagning.
  • Erfarenhet av kommunikationsarbete i en politiskt eller styrd organisation eller företag.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi välkomnar dig till en engagerad arbetsplats i kontinuerlig utveckling. Tillsammans med övriga medarbetare på teatern blir du en del i en professionell och projektorienterad verksamhet med uppdraget att skapa och förmedla högkvalitativa teaterupplevelser till hela länets medborgare.

Övrigt
Örebro teater vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och olikheter tillför verksamheten. Då vi inför denna rekrytering tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Varaktighet, arbetstid
Tjänsten är en tillsvidareanställning hos Örebro teater med 6 månaders provanställning.

Hel eller deltid. Tillträde snarast.

Skicka ansökan till petra.weckstrom@orebroteater.se senast den 26 november 2020.

Frågor besvaras av Petra Weckström: 0706–89 29 10 el mail: petra.weckstrom@orebroteater.se
Facklig representant: Maria Simonsson maria.simonsson@orebroteater.se

Samarbetspartner: