Inför teaterbesöket – Örebro Teater

Inför teaterbesöket

Här har vi samlat sådant som kan vara bra att veta inför ditt teaterbesök.
Välkommen till Örebro Teater!

SÅ HÄR ARBETAR VI MED ANLEDNING AV CORONAVIRUSET

Från och med 29 september 2021 öppnar vi upp till fulla salonger. Vi fortsätter att arbeta kontinuerligt för att du ska kunna känna dig trygg när du besöker oss. Vi fortsätter också med generösa ombokningsvillkor, för att du ska kunna stanna hemma vid minsta symtom. Läs mer om arbetet och vad som gäller här.


VÅRA PUBLIKVÄRDAR

Våra publikvärdar har till uppgift att göra din teaterupplevelse så trevlig som möjligt. Tveka inte att fråga dem om du har några funderingar. De är också utbildade i hjärt- och lungräddning med och utan defibrillator samt brandsäkerhet. På Örebro Teater finns hjärtstartare i publikfoajén.

TOALETTER

På Örebro Teater finns handikappanpassad toalett i foajén, bakom biljettkassan. Det finns även två toaletter på första balkong i anslutning till caféet, varav en är handikappanpassad.

På Lilla scenen, Nya China finns toaletterna i direkt anslutning till foajén. En av dessa är handikappanpassad.

HÄNSYN TILL ALLERGIKER

Undvik starka dofter när du kommer till teatern, av hänsyn till allergiker.

MOBILTELEFONER, FOTOGRAFERING OCH LJUDUPPTAGNING

Håll din mobiltelefon avstängd under hela föreställningen. Även om telefonen är i ljudlöst läge kan signalerna från och till telefonen störa vår scenutrustning.

Det är inte tillåtet att fotografera, filma eller spela in ljud under föreställningen, men däremot efteråt. Innan du stänger av din mobiltelefon får du gärna checka in på sociala medier och gilla oss på Facebook och Instagram!

TILLGÄNGLIGHET I VÅRA LOKALER

Du kan läsa mer om tillgängligheten i våra lokaler, hörslinga och tolkning här.

HITTA HIT

Läs mer om våra scener och hur du hittar hit här.

PARKERING

Teatern har ingen egen besöksparkering med det finns parkeringsplatser på flera ställen i närheten, bland annat vid Örebro Rescentrum, Myrornas Örebro samt Parkeringshus Centralen. För handikapplatser, se kartorna på länkarna nedan.

Se parkeringshus i Örebro »
Se parkeringsplatser i Örebro »

TÅG OCH BUSSAR

Både Örebro Teater och Lilla scenen på Nya China ligger på gångavstånd från Örebro Resecentrum. Hit går både tåg och bussar.

Planera din resa hos Länstrafiken i Örebro »