fbpx Hoppa över till innehåll

Hanna Lekander får regionens kulturpris

Publicerad: 2019/10/18

Hanna Lekander har skrivit manus, skådespelat, varit konstnärlig ledare. Det finns mycket att säga om vår Hanna Lekander som har varit med oss sedan 1996.

Över 40 föreställningar på Örebro länsteater och är just nu aktuell med skolföreställningen Förhör. Hanna Lekander var konstnärlig ledare och grundare för communityteater filialen 14*, där syftet var att arbeta med professionell teater i relation till brottsbelastade förorter till Örebro med ledorden: vi är likare än vi tror.

Region Örebro läns motivering till priset.
”Hyllad av recensenter och med många olika uppdrag inom kultur visar 2019 års kulturpristagare på enastående kvalitet och bredd. Hanna Lekander är en kulturaktör med vision att kunna påverka samhället från scenen och som dessutom har en otrolig kvalitet för det hon tar sig an. Region Örebro län vill till denna mångsidiga kulturaktör tilldela 2019 års kulturpris!

– Det är fantastiskt roligt att kunna tilldela vårt kulturpris till en person med sådant djup, bredd och kvalitet inom kulturen, säger Torbjörn Ahlin (C), regionråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Att hon sedan länge är väl känd av teaterpubliken i länet gör det också extra roligt att på det här sättet få visa uppskattning till en mycket värdig pristagare.”


Hanna Lekander har efter priset synts i tidning och hörts i radio.

  • “Från 90-talet till i dag – hon prisas med 50 000 kronor från regionen” – NA
  • “Kulturpriset till Hanna Lekander” – Länsposten

Hanna Lekander hos P4 Örebro Sveriges Radio

Samarbetspartner: