fbpx Hoppa över till innehåll

”Glasäpplen” uttagen till Scenkonstbiennalen 2019!

Publicerad: 2019/01/24

Glasäpplen. Foto: Stefanie Andersson

Glasäpplen. Foto: Stefanie Andersson

Idag tillkännagavs de femton föreställningar som är uttagna till Scenkonstbiennalen 2019 – Sveriges största scenkonstfestival och branschträff. Bland de uttagna finns ”Glasäpplen” som hade urpremiär på Örebro Teater under hösten 2018.

”Glasäpplen” är skriven av Anders Duus som följde upp fjolårets hyllade ”Det som är vårt” med samma blandning av vardag, vemod och skruvad humor. För regin står Helena Sandström Cruz, skådespelare och scenkonstnär, känd från både scenproduktioner, TV och radio.

Föreställningen valdes ut med följande motivering:

”Anders Duus gräver skickligt vidare i landsortens och villastadens vardag. Berättad och gestaltad i stilsäker regi av Helena Sandström Cruz. Ett originalverk för scenen, en hel berättelse av det klassiska slaget.
Det är skenbart enkelt, men när vi skrapar på ytan framträder en mångbottnad verklighet, som bara riktigt bra teater kan förmedla.”

Med anledning av uttagningen kommer föreställningen återigen spelas på Örebro Teater samt under Scenkonstbiennalen 14–19 maj i Sundsvall och Härnösand. Exakt spelplan meddelas vid ett senare tillfälle.

Läs mer

Läs mer om ”Glasäpplen”:
https://orebroteater.se/forestallningar/glasapplen/

Läs mer om Scenkonstbiennalen 2019:
http://scensverige.se/scenkonstbiennalen/

Samarbetspartner: