fbpx Hoppa över till innehåll

Förhör uttagen till Bibu!

Publicerad: 2020/01/17

Förhör av Martina Montelius som spelades på Nya China under hösten 2019 har blivit uttagen till Bibu 2020 – scenkonstbiennalen för barn och unga i Helsingborg!

Arina Katchinskaia i "Förhör", foto: Kicki Nilsson/Icon Photography

Arina Katchinskaia i “Förhör”, foto: Kicki Nilsson/Icon Photography

Juryns motivering lyder: ”Med synnerligen god dramatik, briljant skådespeleri och drastisk humor, berättar Förhör på om en dysfunktionell Mamma-dotterrelation. I ett tätt samspel med lika delar förhöjda uttryck som tät koncentration låter dom oss lära känna rollfigurerna för vilka dom faktiskt är med all sin smärta och sorg. Föreställningen gestaltar människor och dess relationer på en hög nivå och gör något så radikalt som att inte döma.

Förhör av Martina Montelius spelades på Nya China under september 2019 och fick många fina recensioner. Bland annat skrev Expressen ”Med en infernaliskt bra skådespelartrio driver Olle Jernbergs regi dramat rakt, drastiskt och energiskt roligt mot frigörelse och revansch. Arina Katchinskaias sårbara svärta, Hanna Lekanders sammanbrott lika osande som någonsin Kalle Ankas, bara det svarta ilskemolnet över huvudet fattas. Och så Malin Berg, så strålande infam i all sin halkighet. Örebro länsteater goes Montelius-Metoo med en nacksving!

Läs mer om Förhör

Samarbetspartner: