The last dream of William Shakespeare – Örebro Teater

The last dream of William Shakespeare

En föreställning som tar oss på en resa genom Shakespeares drömvärldar, kryssande från en pjäs till en annan till en tredje. En rikt visuell och musikalisk föreställning som ger liv till mänsklighetens drömvärldar.

Shakespeares drömmar kan fungera som ett omen eller ett förebådande kring framtiden eller avslöja hemligheter från det förflutna. Drömmar som vänder upp och ner på privilegier, makt och status i en sensuell kullerbytta.

Shakespeare skriver om skymningsvärldar som människor besöker, befolkad av mytologiska varelser. Drömvärldar som leder till djupa inre förändringar och förvandlingar. Shakespeares drömmar kapar alla band med verkligheten och skapar en värld där rädslor, begär, fantasier, nutid och dåtid kan mötas. Gränserna mellan liv och död, verkligheten och det irrationella, är utsuddad och världarna smälter samman.

The last dream of William Shakespeare är en föreställning som tar oss på en resa genom Shakespeares drömvärldar, kryssande från en pjäs till en annan till en tredje. En rikt visuell och musikalisk föreställning som ger liv till mänsklighetens drömvärldar.

“Av samma tyg som drömmar göras av, vi äro gjorda, och vårt korta liv omfamnas av en sömn” – William Shakespeare.

För regi och koreografi står två av Europas främsta scenkonstnärer, Nikita Milivojević och Amalia Bennett. Deras modiga och innovativa tolkningar av klassiska dramer har blivit berömda över hela världen och lett fram till att de är ett återkommande radarpar på några av Europas största teaterhus. Nikita är också professor i regi på Teaterhögskolan i Novi Sad, Serbien och var under många år konstnärlig ledare både för Nationalteatern i Belgrad och för en av Europas främsta scenkonstfestivaler BITEF. Amalia är återkommande teaterkoreograf på nationalteatrarna i Aten och Thessaloniki i Grekland och har även gjort en rad uppmärksammade föreställningar i bland annat Kina, Kanada, Italien, Slovenien, Serbien, Tyskland och USA.

Nu när deras unika sceniska uttryck för första gången möter en svensk publik så blir det på Örebro Teater.

SPELDATUM

SPELTID
2,5 timmar, inklusive paus

INFORMATION

Ingår i abonnemang 2021/2022

Syntolkas 4 maj.

PRIS:
Ordinarie 330:–
Student 180:–
(Biljettsläpp 25 augusti 2021)

PAUSFIKA:
Förbeställ ditt pausfika via rosengrensskafferi.se/teater/. Pausfikat serveras i Caféet en trappa upp.

SCEN: Stora scen

MEDVERKANDE & PRODUKTION