fbpx Hoppa över till innehåll

Stormen

av William Shakespeare

 

Ett skepp förliser i en storm och dess passagerare spolas i land på en mystisk ö. Isolerade från varandra vet de inte vem som överlevt, och om de någonsin ska kunna komma därifrån. Ön blir en plats för dem att rannsaka sig själva och börja fantisera om andra sätt att leva. En furste börjar drömma utopiska drömmar. Ett kungabarn upptäcker glädjen i enkelheten och det hårda arbetet. En narr och en drucken betjänt vill använda öns resurser för fullt tills de tar slut. Men över alltsammans vakar trollkarlen Prospero med sina hårt tuktade naturandar och en plan för att återta makten.

Det blir en fri tolkning med samtida relevans, utan att frångå originalets sagoskimmer. Pjäsens tema om självrannsakan och försoning talar starkt till vår tid. I Michael Cockes regi blir det en magisk föreställning i Prosperos anda med oväntade förvandlingar och mycket musik.

-“Jag hoppas att vår uppsättning kan bli en inspirerande hyllning till människans förmåga att tänka om och hitta nya lösningar i tider när allt verkar hopplöst”, säger regissör Michael Cocke.

 I media

“Skådespeleri när det är som bäst. En ren njutning.” “Prospero är /…/ mästerligt och demoniskt gestaltad av Malin Berg.”
–NA

Högst respektabelt både som tanke och som föreställning.
-DN

“Örebro länsteaters uppsättning är kittlande och fylld av fantasi, magi och djupaste allvar. Hotet mot naturen lyfts fram som motiv liksom civilisationens förfall, men hoppet finns där liksom möjligheten till förändring och försoning. Stormen är ett tänkvärt sagospel i den mörkaste av tider.” –Kristianstadsbladet

“Texten och förtrollningen i handlingen lever rätt gott även i Örebro 2016.” “Fernanda, spelad av Hanna Lekander tillför en utlevande aptit på kärlek/…/. Det blir friskt och bejakande och når ut över scenrampen.”
–Kulturdelen.com

 

Från text till scen: Stormen

 

Galleri

Foto: Kicki Nilsson/ICON Photography

 

Medverkande

Samarbetspartner: