fbpx Hoppa över till innehåll

SjuktFrisk

Av Mette Heeno

SjuktFrisk

Emelie vill inte vara kvar på kliniken. Det enda hon vill är att vara smal och vacker. Hennes hemliga vän Ana driver på henne. Det går alltid att gå ner ett kilo till. Samtidigt upptäcker Emelies mamma Anette att hon plötsligt tappat känseln i ena handen. Inte kan det väl vara något allvarligt – det har hon verkligen inte tid med! Och Emelies pappa Jens tar sitt smygrökande till en ny nivå, när han flyr samhället helt och flyttar upp i ett träd.

SjuktFrisk är en djupt allvarlig pjäs om hetsen efter den perfekta kroppen, den perfekta karriären och det perfekta livet.  Men den närmar sig sitt ämne med lätthet, groteskerier och drastisk humor och blir en skrattspegel av vår kravfyllda tid.

Eftersamtal om pjäsens tematik

​Lördag 29 september på Nya China*
​12:00–13.00 Föreställningen SjuktFrisk
​13.00–13.30 Fikaförsäljning
​13.30–ca. 14.15 Eftersamtal

Tisdag 2 oktober på Nya China
​19:00–20.00 Föreställningen SjuktFrisk
​20.00–20.30 Fikaförsäljning
​20.30–ca. 21.15 Eftersamtal

Medverkande i eftersamtal: Yngve Dahlberg – regissör, Hanna Lekander och Malin Berg – medverkande samt personer med kunskaper om ätstörningar. Samtalsledare är Rikard Lekander – konstnärlig ledare på Örebro länsteater.

Samtalet är kostnadsfritt och öppet, även för de som inte sett föreställningen samma dag. Biljetter till föreställningen kan köpas via vår hemsida eller i biljettkassan på Örebro Teater.

* 29 september är evenemanget en av flera programpunkter under Öppet hus >

I media

“..Länsteatern är på bettet som letat fram detta fynd ur det stora pjäsarkivet.” /…/ “..Malin Berg och Hanna Lekander får användning för hela känslopaletten. SjuktFrisk är en gripande och smärtsam men också sjukt rolig upplevelse.” –Karlskoga Tidning/Kuriren

“..ett viktigt och angeläget budskap och applåderna blir många och långa från den nöjda publiken!” –NA

Bilder

Medverkande

Samarbetspartner: