fbpx Hoppa över till innehåll

Rött

En revy om att rött ska vara rött.

Rött

Du som går på RÖDA mattan, du som stannar för RÖTT, du som känner en tjej med en RÖD luva, du som ser RÖTT, du som älskar ROSOR, du som är KÄR, du som vill ha LÄPPSTIFT, du som kastar TOMATER, du som vill göra REVOLUTION, du som tågar förbi RÖDA stugor – RÖTT är en färg som är både vacker och farlig! Hjärtat är RÖTT och djävulen är RÖD! RÖTT är en färgglad resa genom en värld av RÖTT! En revy för dig som är så där åtta nio tio eller för alla som har RÖTT blod i sina ådror. RÖTT ska vara RÖTT!

Agneta Ehrensvärd är en av Sveriges mest uppskattade och aktade regissörer. Under tolv år var hon konstnärlig ledare för Unga Dramaten och har utöver det också regisserat över ett trettiotal föreställningar på Dramaten. Hon har bland annat tilldelats Svenska teaterkritikers förenings pris och erhållit kungliga medaljen Litteris et Artibus för hennes framstående konstnärliga insatser. Tillsammans med dramatikern Magnus Lindman har hon bland annat skapat pjäserna Potatisrebellerna på Unga Dramaten och Potatisrevoltörerna på Parkteatern i Stockholm.

Bilder

Foto: Kicki Nilsson/ICON Photography
Ladda ned pressbilder >

I media

”Rött är verkligen visuellt tilltalande. Förutom leken med färger är det en lek med skuggor, dans, miner och kroppsspråk” – NA

Medverkande

Samarbetspartner: