fbpx Hoppa över till innehåll

Akta dig för Rödluvan

En klassisk saga i en helt ny version, om protest, ilska och om att ta sitt öde i egna händer

Akta dig för Rödluvan

Sagan om Rödluvan är en av våra allra mest välkända. Både vuxna och barn kan berättelsen om flickan som får i uppgift att gå genom den djupa skogen till sin farmor med mat, luras av en varg, blir uppäten och till sist räddas av en jägare.

I vår version blir Rödluvan dock en ny slags saga, om ilska och att hellre vilja gå sin egen väg än att släpa nån korg till mormor. Vi möter en Rödluvan vars uppror till och med skrämmer slag på själva vargen, innan hon inser att det som började som en lek gått helt överstyr. Går det att rätta till?

Akta dig för Rödluvan är en skruvad föreställning med både sagoskimmer, humor och lite skräck. Det handlar om rädslan för det okända, om godhet och ondska och om att bli stor och börja ta ansvar för dina egna handlingar.

Eftersamtal: Akta dig för Rödluvan

Lördag 2 mars 17.15–18.00 på Nya China
Välkommen på ett konstnärligt eftersamtal med regissör Carl Johan Karlson och ensemble kring föreställningen Akta dig för Rödluvan. Modererat av föreställningsdramaturg Vesna Stanisic.
Kostnadsfritt – föranmälan till biljett@lansteatern.se krävs!
Du måste inte se föreställningen samma dag för att anmäla dig.

I media

“..en välskriven pjäs med mycket humor och replikerna flyter lätt och ledigt. Scenografin är ett mästerverk..” /…/ “Länsteatern har än en gång skapat ett stycke levande teater som ger en stark upplevelse att bära med sig hem” –NA

Bilder

Foto: Kicki Nilsson/ICON Photography
Ladda ned pressbilder >>

Medverkande

Samarbetspartner: