fbpx Hoppa över till innehåll

Reading: Det som är vårt

Reading av Anders Duus pjäs

Reading: Det som är vårt

Torsdag 20 april 18.00 hålls en kostnadsfri reading av pjäsen Det som är vårt i Ramsberg – platsen där verklighetens biblioteksuppror utspelat sig. Det som är vårt har under våren hyllats av såväl kritikerkår som publik och har avslutat sin spelperiod på Örebro Teater. Till föreställningssidan >

I den lilla orten Boberg, någonstans i Örebro län, nås en grupp människor av beskedet att biblioteket, byn sista mötesplats, ska stänga igen. Trots att de alla kämpar med stort och smått i sina liv – trassliga relationer, stress på jobbet, struliga barn och att försöka låta bli att äta godis – så samlas de i en känsla av att en gräns är nådd. Biblioteket är inte vilken plats som helst. Böckerna måste räddas.

Det som är vårt är en varm och mycket humoristisk pjäs om det stora och det lilla, och en hyllning till kraften i att få nog. Den har älskats av både publik och kritikerkår. Den 8:e april spelas sista föreställningen i Örebro. Men det blir inte riktigt slutet på den här underbara resan.

I Ramsberg skedde verklighetens biblioteksuppror, där byborna gömde bibliotekets böcker efter beskedet om att det skulle läggas ner. Nu har ramsbergsborna efter en lång kamp fått igenom att få öppna ett kulturcentrum i bibliotekets lokaler, och inom kort åker böckerna upp på hyllorna igen i byn.

Pjäsens berättelse är en fiktiv berättelse, men mötet med eldsjälarna bakom Biblioteksupproret har varit en ovärderlig del av vårt arbete.  Vi är mycket stolta över att kunna avsluta vår spelperiod med en reading av Det som är vårt i Ramsbergs församlingsgård.

Dags för Reading av Det som är vårt i Ramsberg

A post shared by Örebro länsteater (@orebrolansteater) on

Medverkande

Samarbetspartner: