fbpx Hoppa över till innehåll

Ravinen

Av Amir Nizar Zuabi

Ravinen

Ett romantiskt drama och en moralfilosofisk thriller.

Djupt inne i en skog nånstans i Europa lägger en grupp arbetare, immigranter från hela världen, en optisk fiber genom en djup ravin. Jobbet är farligt, vädret är hårt och spänningar börjar byggas upp mellan arbetarna och deras till synes välmenande chef.

När chefens framgångsrika fru kommer på besök uppstår något mycket farligt. En livsfarlig romantik och ett brinnande maktspel sätts igång. Känslor och lojaliteter hamnar i konflikt och skapar en spiral av händelser som inte går att stoppa. Allt står på spel. Och alla har allt att förlora.

Ravinen är ett romantiskt drama och en moralfilosofisk thriller skriven och regisserad av Amir Nizar Zuabi, en av världens mest hyllade och eftertraktade dramatiker och regissörer.

Amir har återkommande regisserat på prestigefyllda teaterhus världen över, så som Royal Shakespeare Company, Teatro Colosseo i Rom, Opera Vlaanderen i Antwerpen och Young Vic Theatre i London. Han är också grundare och konstnärlig ledare för teaterkompaniet Shibur Hur i Palestina.

Digital premiär 15 december kl. 18.00. Textad och syntolkad version 18 december.

Till Örebro Teater Play (öppnas i nytt fönster).

Recension i SvD: “Vargarna ylar medan de sociala klyftorna växer” av Lars Ring.

Recension i DN: “Ravinen är en svart balansakt vid avgrunden” av Jacob Lundström.

 

Pressbilder, foto: Markus Gårder

Medverkande

Samarbetspartner: