fbpx Hoppa över till innehåll

Klassfesten

Av Linus Lindman, Maria Simonsson & Hans Christian Thulin

Klassfesten

Roligt på allvar om vad din röst egentligen är värd

Klassfesten är ett interaktivt klassrumsevent som främst vänder sig till alla som får rösta för första gången i riksdagsvalet 2018. Vi vill med två skådespelare från Örebro länsteater komma till er klass med allt som behövs för en hejdundrande klassfest: chips, läsk, godis, peruker, serpentiner och musik. Men precis som demokratin är vår fest inte gratis. I ett rasande tempo tar vi oss igenom svensk demokratis historia och söker svar på frågorna: Vad är vår demokrati värd? Vilka bestämmer över den? Vem är det egentligen som bär ansvar för den? Och framförallt, har din röst ett pris?

I media

“Hans Christian Thulin och Maria Simonsson står på scenen men har haft hjälp med manus och idé av Linus Lindman, även han från Länsteatern. Och vilket språk! Vilka associationer! Brutalt rakt på sak och vansinnigt uppfriskande. Inget hymlande, inget hukande för så kallad god smak eller polityr.”
/…/
“En mer levande, engagerande och galet slagkraftig lektion i kampen för demokrati än denna Klasskampen är svår att hitta. Mitt i prick alltså eftersom eventet är tänkt för unga människor som får rösta för första gången 9 september 2018.”
–Karlskoga tidning

Bilder

Foto: Daniel Andersson

Medverkande

Samarbetspartner: