fbpx Hoppa över till innehåll

Illusionistens assistent med Svenska Kammarorkestern

Ett samarbete mellan Örebro länsteater och Länsmusiken i Örebro AB

Illusionistens assistent med Svenska Kammarorkestern

Orkestern är redo. Assistenten hälsar välkommen men Illusionisten saknas. Ska han komma till den magiska föreställningen? Publiken väntar. Dirigenten och assistenten väntar. Vad ska de göra? Under deras väntan växer magi fram. Är Illusionisten verkligen den enda som är magisk och kan trolla?

Illusionistens assistent med Svenska Kammarorkestern är en magisk konsert om självförtroende och våra egna inre krafter, som är uppbyggd på musik, kroppsspråk, trolleri och visuella element.

I media

“Den här versionen har fått musikalisk illustration som blir väldigt lyckat ihop med Kalle Nilssons scenkonst. Det är klassiska grepp och trolleritrick. Det är framförallt väldigt mycket Papphammar och Chaplin. Han slår volter, dråsar av scenen och det är slapstick på hög nivå och en humor som går hem hos stora och små.”
/…/
“Kalle Nilsson har en oslagbar publikkontakt och höll den igenom hela föreställningen.”
/…/
“Dirigenten har dessutom komponerat några snygga övergångar med delvis lånat material ur de stycken som framförs och det är verkligen sammangjutet. Jaques Offenbachs Cancan blir ett avslutande tonalt fyrverkeri och en passande final på en kort men energifylld föreställning.” –NA

Medverkande

Samarbetspartner: