fbpx Hoppa över till innehåll

Galleri Hörnan: Edward Albees “Vem är rädd för Virginia Woolf?”

Jonas Liveröd inspireras av Edward Albees "Vem är rädd för Virginia Woolf?"

Galleri Hörnan: Edward Albees “Vem är rädd för Virginia Woolf?”

​Konstnären Jonas Liveröd återvänder till Örebro och gästar Örebro länsteaters “Galleri Hörnan” med ett nytt konstverk i samband med uppsättningen av Edward Albees ”Vem är rädd för Virginia Woolf?”.

Liveröd är bekant för Örebropubliken efter utställningar på konsthallen och Open Art. Han beskriver sig själv ”djupt materialotrogen” och har till detta tillfälle valt att bygga ett helt nytt verk relaterat till Edward Albees klassiska pjäs. Verket har titeln “Clusterfuckoch är en sorts skruvad scenografisk skulptur fylld med svart humor och påträngande behov. Sexualitet, förvirring, fåfänga, förtryck, hemligheter och frustration är drivkrafter i verket.

Jonas bor och arbetar i Ågårdskvarn i Västergötland, där han också driver sitt eget museum över det odefinierbara kallad ”Den Liverödska Wunderkammaren”. Hans arbete definieras av ett ständigt utforskande av nya material, metoder och idéer.

Nationalencyklopedin beskriver hans konstnärskap som ”präglat av en ohämmad energi, en plats där allt från antika till samtida myter och riter krockar och blandas i en våldsam urladdning. Hans metod är främst inriktad på teckning, skulptur och installation men tar en mängd uttryck med en stor materialblandning och interdisciplinära överskjutningar, där han även arbetar med text, curatorsverksamhet eller vad som kommer i hans väg.”

Förutom utställningen på Örebro länsteater är Jonas under våren aktuell med utställningar på Bohusläns museum, Acne studios i Stockholm och Rackstadmuseet, samt med invigning av två offentliga konstverk i Mariestad och Falkenberg.

Medverkande

Jonas Liveröd

Jonas Liveröd

Samarbetspartner: