fbpx Hoppa över till innehåll

Galleri Hörnan: Blue Air

Tobias Bradford inspireras av "Blue Air"

Galleri Hörnan: Blue Air

I Galleri Hörnan ges konstnärer utrymme att inspireras av och tolka teaterns aktuella föreställningar. Denna gång gästas vi av konstnären Tobias Bradford som hämtat inspiration ur Blue Air:

“Jag heter Tobias Bradford, jag är ursprungligen från Örebro men är för närvarande bosatt i Stockholm där jag studerar en masterutbildning i Fri Konst på Kungliga Konsthögskolan. I mitt arbete leker jag med en form av rörliga skulpturala installationer, inspirerade av tekniker från mekatronik, robotik, illusionism och dockteater. Min ambition är att bygga miljöer och föremål som till viss del uppfattas som autonoma eller frånkopplade från mänsklig influens.

Ett föremål som upplevs som levande väcker mycket tankar om fri vilja och “jaget” i filosofisk mening, och störningen mellan rationalitet och ens känsloupplevelse av omvärlden kan stärkas i en situation med motstridig logik eller sensorisk information. På samma sätt som att ett ord kan bli absurt om det repeteras för många gånger, kan en rörelse eller handling som är fast i en loop avslöja det “konstiga” i vår gemensamma vardag. En stor del av min konst kan ses som ett försök att skapa ett självgående, teatralt men ändå till viss mån kaosartat återberättande av förtryckta minnen, irrationella rädslor och drömmar.”

I media

Medverkande

Samarbetspartner: