fbpx Hoppa över till innehåll

Galleri Hörnan: 100 sånger – minnen

En utställning av Lisa Lindén

Galleri Hörnan: 100 sånger – minnen

I Galleri Hörnan ges konstnärer utrymme att inspireras av och tolka teaterns aktuella föreställningar. Denna gång gästas vi har konstnären Lisa Lindén som inspireras av Roland Schimmelpfennigs 100 sånger.

100 sånger – minnen.

Att se livet i bilder som kopplas med kroppsliga förnimmelser. Dess påverkan på vilka beslut vi tar och var vi väljer att placera oss själva i förhållande till dem.

En kvinna som levde för längesedan, de delar hon bestod av består än idag. Var finns hon, bor en del av hennes drömmar inuti mig. En del av hennes minnen inuti dig.

Tomrummet är det som berättar mest; natur, trauma, kroppen, människa, mänsklighet, jaget, hjärnan… kopplingar mellan det vi ser och det vi känner, det vi förstår och det vi inte förstår.

Sökande. Sökande efter något som inte går att finna. Förståelse för allt, vetenskap, andlighet, död, liv, födelse, död igen.

Däremellan avstängdhet, själen, nerver, rörelse.

Det som håller ihop oss. Rymden, luften, vattnet, dofterna, vibrationer, energi, sömn, drömmar.

Det vi inte ser är det viktiga.

Pauserna mellan ljuden berättar, om sömn och vakenhet. Vakensömn. Dagdröm. Minnen. Det vi grundar verkligheten på.

Texten kan ses som fragment av det vi ser för vår inre blick när vi minns tillbaka. Alla våra ögonblick ställs samman likt livet som passerar i revy. Utställningen kan ses på samma sätt.

I media

Medverkande

Samarbetspartner: