EX – Örebro Teater
Ex 2021. Foto: Mats Bäcker

EX

En psykologisk dramakomedi om den till synes perfekta familjen. Skriven och regisserad av Marius von Mayenburg.

Utifrån sett är de det perfekta paret med en perfekt familj. Båda är framgångsrika – hon är läkare och han arbetar på ett stort arkitektkontor. De bor tillsammans med sina två små barn i en vacker lägenhet. Men så en natt dyker mannens ex-flickvän upp i deras hem, och plötsligt förvandlas tillvaron till en mardrömslik spiral av påståenden, avslöjanden oh förnedring. Intentionerna som ligger bakom vem de valt att bilda familj med framstår nu som nästan mer präglade av frågor om utbildning och klass än om kärlek och passion. Det på ytan perfekta livet börjar snabbt krackelera och går emot total kollaps. 

En svart humor ligger mellan raderna och blixtrar till i de vassa replikerna där karaktärerna möter sig själva och sina tillkortakommanden. På många sätt likt Lars Norén i det psykologiska borrande, den svarta humorn och det brutalt ärliga. 

Ex är en nyskriven psykologisk dramakomedi specialskriven för Örebro Teater och Riksteatern av den framstående tyske dramatikern och regissören Marius von Mayenburg vars pjäser har blivit hyllade av både publik och kritiker världen över.

Föreställningen är en samproduktion mellan Örebro Teater och Riksteatern.

OBS. NYTT PREMIÄRDATUM. Premiär 25 januari kl. 19.00.
Hade du biljett till premiären den 22 januari kommer du att bli kontaktad inom kort.

SPELPERIOD

  • 25 jan 202226 feb 2022

På grund av nya restriktioner från och med den 12 januari 2022 är biljetterna slutsålda under perioden 25 januari till och med 9 februari.
Läs mer om hur vi arbetar med anledning av coronapandemin.

TILLGÄNGLIGA BILJETTER

SPELTID
2 timmar utan paus.

INFORMATION

OBS. NYTT PREMIÄRDATUM. Premiär 25 januari kl. 19.00.

Myggmikrofoner används på denna föreställning. Här kan du läsa mer om tillgänglighet.

Syntolkas 9 februari.
OBS. Syntolkningen påverkar inte publikupplevelsen i övrigt.

PRIS:
Ordinarie 330:–
Student 180:–

På grund av nya restriktioner från och med 12 januari 2022 är perioden 25 januari till och med 9 februari slutsåld. Hade du biljett till premiären den 22 januari kommer du att bli kontaktad inom kort.

SCEN: Stora scen

MEDVERKANDE & PRODUKTION