fbpx Hoppa över till innehåll

En slavisk dans

av Staffan Göthe

En slavisk dans

En slavisk dans spelade sin sista föreställning på Örebro Teater den 24 oktober och har nu flyttat till Västerås och Västmanlands Teater för en spelperiod där. Tack all fantastisk Örebropublik!

Hon är utbränd, trött och medelålders. Nu vill hon berätta för oss om hur allt blev som det blev. Triangeldramat, nyårsresan, renoveringen som aldrig blev klar och bröllopet som kom av sig. Men minnet är opålitligt och berättelserna hittar sina egna vägar. Vad som börjar som ett kammarspel utvecklar sig till en drömsk resa genom inre landskap, folktomma restauranger och europeiska huvudstäder. Alltihop till tonerna av stämningsfull och dansant musik.

Med sin speciella vardagsabsurda ton tar Staffan Göthe i sin nya pjäs med oss till en samtid vi känner igen. Vi möter självförverkligandets vansinne, det goda livets stress och längtan efter att få känna tillhörighet. För regin står Rikard Lekander, en av de senaste årens raketer på svenska scener. En Slavisk dans är en generös och myllrande föreställning med stor ensemble – en musikalisk och mörkt humoristisk skrattspegel av det land vi lever i.

Föreställningssamtal med Staffan Göthe 24 oktober!

Innan föreställningen den 24 oktober bjuder vi in till ett föreställningssamtal med Staffan Göthe som skrivit En slavisk dans. Varmt välkommen om du ska se eller har sett föreställningen. Inträdet är gratis men föranmälan krävs. Läs mer här: Samtal med Staffan Göthe.

Teatermingel och Afterwork  14 oktober

Onsdagen den 14 oktober bjuder Elite Stora Hotellet in till afterwork och teatermingel på Slottskällaren innan föreställningen av En slavisk dans. Läs mer här.

Sagt i media

“En slavisk dans är som tv-serien Seinfeld, ett antal episoder som egentligen inte handlar om […] De människor som befolkar pjäsen är lite skeva och kantstötta men fullt funktionsdugliga och får kött och blod av en utmärkt ensemble. […] En slavisk dans [blir] i Rikard Lekanders regi nedslag i en verklighet som, belyst på detta sätt, ter sig absurd och skrattretande. Men njutbar som teater.” -Karlskoga Tidning

”En skådespelarfest med svart humor. […] Fantastiska ögonblicksbilder […]. Avgrunden öppnar sig under varje bokstav medan skratten rullar ovan replikerna”
– Dagens Nyheter

”Kasten mellan allvar och humor är signifikant för Göthe. Lägg till lätt absurda karaktärer och miljöer och En slavisk dans är sammanfattad.” -Nerikes Allehanda

“Malin Berg är en klippa som Dottern […]. Jesper Feldt är genial som aningslös trubadur, ett kaos med skägg.”  -Svenska Dagbladet

“Som vanligt har Göthe med sin dramatiskt språkliga precision skapat den här svävande teatraliteten, där ett slags förhöjd vanlighet paras med originalitet och fantasteri.” -Kulturnytt, Sveriges Radio P1

Bildgalleri

Medverkande

Samarbetspartner: