fbpx Hoppa över till innehåll

Edward Albees Vem är rädd för Virginia Woolf?

En av den moderna litteraturens stora klassiker av Edward Albee.

Edward Albees Vem är rädd för Virginia Woolf?

Det är sent på natten. George vill sova. Men Martha har bjudit in två halvfrämlingar på efterfest. Det är upprinnelsen till vad som blir en brinnande natt av raffinerade förödmjukelser och livsfarliga lekar. Genom våld, förnedring och verbalt sparrande, i en värld av drinkar, akademiker, sarkasmer och livslögner, undersöker föreställningen destruktiva relationer och vår egen oförmåga att se de destruktiva mönstren inom oss själva.

Edward Albees Vem är rädd för Virginia Woolf? hör till den moderna litteraturens allra största klassiker och är en av västvärldens mest uppskattade dramer. Filmatiseringen med Elizabeth Taylor och Richard Burton fick hela fem Oscarsstatyetter.

När pjäsen nu får efterlängtad nypremiär på Örebro Teater syns åter i rollerna som George och Martha, Jakob Eklund och Katarina Ewerlöf. Det yngre paret spelas av Maria Simonsson och Hans Christian Thulin. Pjäsen är regisserad av Örebro Teaters konstnärliga ledare, Rikard Lekander. Han har tidigare regisserat på de flesta större teatrar i Sverige och har stått bakom flertalet publik- och kritikersuccéer genom åren. Bland annat på Dramaten, Göteborgs Stadsteater, Malmö Stadsteater, Uppsala Stadsteater, Backa Teater och Helsingborgs Stadsteater för att nämna några. Edward Albees Vem är rädd för Virginia Woolf? är det första han regisserat på Örebro Teater, sedan han tillträdde som konstnärlig ledare.

 

Trailer

Bilder

I media

“Den här typen av skådespel har jag som teaterpublik längtat efter. Det är strålande bra.” – NA

 

Medverkande

Samarbetspartner: