fbpx Hoppa över till innehåll

Den unge Werthers lidanden

Inspirerad av en bok av J.W. von Goethe

Den unge Werthers lidanden

På allmän begäran dukar vi nu upp i cafét igen och ger vår omtyckta Den unge Werthers lidanden som After Work-föreställning. Föreställningen beger sig även ut på turné.

Örebro länsteaters uppsättning av Den unge Werthers lidanden är en monolog i som framförs av Hans Christian Thulin. Den tar avstamp i Johann Wolfgang von Goethes roman där den unge Werther lider av olycklig kärlek till Lotte. På hans resor mot sitt tragiska slut följer vi hans ungdomliga passion och lidande genom den romantiska epokens vältrande i känslor, passion och mystik. Historien vävs ihop med en parallell berättelse om en högstadieelev, en hemläxa i svenska och en stigande besatthet av Henne. Av Kari…

Pjäsen har spelats för både ungdomar och vuxna på turné, offentliga föreställningar på Nya China i Örebro samt gästspelat på Turteatern i Stockholm. Den spelades även på Bibu – scenkonstbiennalen för barn och unga 2014.

Turné i länet!

Under våren kommer Den unge Werthers lidanden att turnéra i länet. Här ser du var och hur du bokar biljetter till dessa föreställningar

Fredag 27/2 18.00 Vretstorp, Magiska Teatern.
Biljettpris: 200 kr (50 kr för ungdomar under 18 år). Boka dina biljetter på www.magiskateatern.se.

Söndag 8/3 17.00 Axbergs Folkets Hus
Biljettpris: 150 kr (inklusive förtäring). Boka biljetter på via g-larsson@hotmail.com eller på något av telefonnummren 019-22 22 04, 019-22 26 02 eller 019-22 23 52.

Fredag 13/3 18.30 Askersund, Aurorasalen – Närlundaskolan
Biljettpris 100 kr (50 kr för ungdomar t.o.m. 15 år). Biljetter säljs i förbutiken på Torghallen i Askersund.

Sagt om föreställningen

“Hans Christian Thulin byter roller, våndas, svettas och hånglar med sig själv. Hans rusiga känslor fyller varje sekund föreställningens 70 minuter utan att de ”patetiska” figurerna mister sin trovärdighet. Det är ett strålande skådespeleri.
[…] Den unge Werther lider vidare genom seklerna, långt efter sitt fiktiva liv och sin lika fiktiva död för egen hand. Passioner och patetiska figurer är lika moderna nu som för 238 år sedan. Den allmänmänskliga insikten visar Länsteaterns uppsättning.” -Maria Elisson, Nerikes Allehanda

“Den visar att längtan efter kärlek, längtan efter att få veta vem man själv är – ser likadan ut idag. Kärlekslidandet, det egocentriska men också fullt utlevande hör till att vara människa – i alla tider.[…] Hans Christian Thulin har en sällsynt förmåga att gå upp till hundra procent i vad han gör – och det känner också publiken.” -Martin Dyfverman, SR P4 Örebro

“Hans Christian Thulin är en suverän mästare på att blåsa liv i den handfull karaktärer han smidigt förflyttar sig mellan.
Trots att han är ensam på scenen, åskådliggör han sinnlig ungdomlig åtrå så starkt att man berörs många gånger mer än när man ser motsvarande på film.[…] Kylan har precis slagit klorna i Mellansverige och minnet av de som dog av kärlekssorg, drabbar mig med kraft. De sena tonåren kan vara lika bitande som kylan som just dragit in. En pjäs som den här, kan förklara för ett ensamt sviket hjärta, att det finns fler som känt likadant. Att det går över.” 
– Agneta Wistrand Rosendahl, Nummer.se

Medverkande

Samarbetspartner: