fbpx Hoppa över till innehåll

Den unge Werthers lidanden

Av Johann Wolfgang von Goethe

Den unge Werthers lidanden

Örebro Teaters uppsättning av Den unge Werthers lidanden är en monolog som framförs av Hans Christian Thulin. Den tar avstamp i Johann Wolfgang von Goethes roman där den unge Werther lider av olycklig kärlek till Lotte. På hans resor mot sitt tragiska slut följer vi hans ungdomliga passion och lidande genom den romantiska epokens vältrande i känslor, passion och mystik. Historien vävs ihop med en parallell berättelse om en högstadieelev, en hemläxa i svenska och en stigande besatthet av Henne, av Kari… Pjäsen har spelats för både ungdomar och vuxna på turné, offentliga föreställningar på Nya China i Örebro samt gästspelat på Turteatern i Stockholm. Den spelades även på Bibu – scenkonstbiennalen för barn och unga 2014.

Nu återuppstår denna rosade föreställning för ytterligare en spelperiod – denna gång på stora scenen på Örebro Teater! För regin står den flerfaldigt prisbelönta och hyllade regissören Erik Holmström som bland annat fick Svenska Teaterkritikers Förenings Teaterpris 2018.

Här kan du se en trailer.

Örebro teater erbjuder teaterpedagog

I samband med våra skolföreställningar erbjuder vi nu för- och efterarbete tillsammans med vår teaterpedagog och publikvärd, Emma Andersson.

Vi ger er möjligheten att lära er mer om teaterns grunder, samt hur ni kan motivera eleverna att tänka ännu mer kreativt, använda sin fantasi, samarbetsförmåga, koncentration, sitt kroppsuttryck och sin röst. Tillsammans ger vi dem verktyg som de kan ha nytta av på skoltid såväl som i sin vardag.

 

För frågor, kontakta Emma på emma.andersson@orebroteater.se.

Medverkande

Samarbetspartner: