fbpx Hoppa över till innehåll

Den besynnerliga händelsen med hunden om natten

av Simon Stephen efter Mark Haddons bästsäljare.

Den besynnerliga händelsen med hunden om natten

Christopher Boone är 15 år, tre månader och två dagar. Han kan alla världens länder utantill, alla huvudstäder och alla primtal upp till 7507. Han förstår inte metaforer, men blir lugn av tanken på universums oändlighet. Han hatar beröring och han talar alltid sanning.

En natt, sju minuter över tolv, hittar han grannens hund i trädgården, brutalt dödad med en högaffel. Trots att hans pappa avråder honom från att snoka i andras affärer, bestämmer sig Christopher för att ta reda på vem mördaren är, ett beslut som lägger mörka hemligheter i dagern. Christophers upptäckt tar honom ut på en omvälvande resa som ställer hela hans femtonåriga värld på ända.

Se den gripande och roliga berättelsen om en pojke som aldrig lämnat sitt eget kvarter, men längtar till stjärnorna. Den besynnerliga händelsen med hunden om natten utsågs nyligen till bästa nya pjäs vid brittiska Olivier Awards.

“Peter Janssons rolltolkning är bland det mest äkta och övertygande som jag har sett. […] Detta är en föreställning med Länsteatern i högform! Sara Gieses regi lyfter hela skådespelet och gör att det bästa hos varje aktör kommer fram.” — Nerikes Allehanda (5/5)

“Det här är Peter Janssons kväll […]  Kanske kan man jämföra hans prestation med Leonardo DiCaprios genombrott som Arnie i Lasse Hallströms Gilbert Grape. […] en ömsint humoristisk och ibland gripande feel-good-föreställning med flera bottnar.” — Kulturdelen.com (4/5)

Medverkande

Samarbetspartner: