fbpx Hoppa över till innehåll

Carmen

Carmen

En repris av en mycket uppskattad och hyllad föreställning från 2014 – vår egna version av Bizets klassiker Carmen. Inspirerade av arbetet med Amadeus presenterar vi nu Carmen i en snabbversion med mycket musik och fantasi.

Det är en dramatisk berättelse fylld av galen passion och svartsjuka, som handlar om hur fort en kärlek kan bytas och brytas. Här finns massor för en ung publik på väg in i tonåren att känna igen sig i. Vi har inspirerats av operans dramatiska berättelser och ljudbilder, och utforskar om synen på könsroller, makt och utanförskap har förändrats över tid. Allt framfört i storslagna kostymer, så nära publiken att musiken både hörs, syns och känns.

För regi och bearbetning står Alexander Öberg, som ligger bakom publikfavoriter på Örebro länsteater som Amadeus, Lasse-Maja – musikalen och Boxaren.

I media

“Länsteaterns Carmen är en liten pärla, tänkt för mellanstadiet och egentligen finns allt med, bara i en annan form. Opera som lättläst eller lättlyssnat för en ung publik” / …/ “Länsteatern tar den yngre publiken på allvar och har än en gång bjudit på en sevärd och engagerande föreställning”Karlskoga Tidning

“Av publikens reaktioner utlästes att det var ett vinnande koncept.” /../ “Muy bueno. Aplausos! Aclamaciones, Carmen. Alltså helt nöjd. Inte minst för att åldersgruppen respekteras på ett föredömligt sätt” –Kulturdelen.com

“En underbar kärlekshistoria om passion och kåthet” –SVT Tvärsnytt

Carmen i ny förpackning –Knytpunkt Örebro
Barnen får se klassiska Carmen i helt ny tappning –ETC Örebro
Webb-TV: Carmen på mellanstadiet –Nerikes Allehanda

Medverkande

Samarbetspartner: