fbpx Hoppa över till innehåll

Örebro Teater

 

Örebro Teater, entré

Örebro Teater, entré

Örebro Teater uppfördes 1853 och var då Sveriges näst största teaterlokal efter Kungliga operan. Teatern är en arkitektonisk pärla vid Svartåns strand, granne med Örebro slott. Sedan 2002 är den säte och huvudscen för Örebro Teater.

Teatern har en brokig historia kantad av eldsvådor, konkurser och förfall. Genom decenniernas gång har byggnaden kommit att inrymma både tidningsredaktion och tryckeri. Det var även här som Hjalmar Bergman såg sina första föreställningar. Det dröjde tills 1970-talet innan Örebro Teater återfick sin nuvarande prakt.

Salongen rymmer upp till 200 personer, sittande i röda sammetsfåtöljer under en magnifik takkrona. Under 2011 renoverades teaterhuset fick en ny biljettkassa och servering på två plan.

Tillgänglighet

Uppdaterad 2018.10.16:

För rullstol

Tillgängligheten är god då både entré och salong kan nås utan större trösklar och trappsteg. Meddela biljettkassan på förhand så att särskild plats för rullstol kan bokas och iordningställas i salongen.

T-slinga och teckenspråkstolkning

Vår salong är utrustad med hörslinga. Vissa av våra föreställningar teckenspråkstolkas. Mer information om hörslingor och teckenspråkstolkade föreställningar hittar du på respektive produktions sida.

Syntolkade föreställningar

Vår ambition är att alltid ha minst en syntolkad föreställning av varje uppsättning (gäller ej gästspel). Tolkningen går till på så vis att en syntolk sitter i ett kommentatorbås och beskriver vad som händer på scenen i en mikrofon. Den synskadade har sedan en mottagarenhet som denne lyssnar genom. Den övriga publiken märker inte av syntolkningen.

Vilka föreställningar som syntolkas anges på respektive produktions sida. Föranmäl att du behöver syntolkning när du bokar biljetter till dessa föreställningar så vi kan försäkra oss om att vi har tillräckligt med mottagare till hands.

Hitta hit!

Örebro Teater, Storgatan 1 Örebro

Samarbetspartner: