fbpx Hoppa över till innehåll

För din trygghet – information med anledning av Covid-19

 

Med anledning av den lokala ökade smittspridningen och Folkhälsomyndighetens lokala allmänna råd för Örebro län beslutar Örebro Teater att ställa in alla offentliga föreställningar under perioden 3–24 november.

För Örebro Teater är det viktigt att värna om både vår publik och våra medarbetare. Därför har vi valt att släppa biljetter till höstens repertoar med ett begränsat antal platser per föreställning (max 50). Vi arbetar för att kunna erbjuda en trygg teater och följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Viktigt: Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld. Vänta minst två dagar efter att symptomen gått över innan du besöker teatern.

Om du på grund av coronapandemin inte kan eller vill besöka teaterhuset, har vi nu lanserat vår Playkanal. Alla föreställningar som ingår i abonnemanget kommer filmas. Se Stackars Birger här:  PLAY


Vad gäller kring återbetalning?

Kan min biljett om- och avbokas? 
Ja! Vi erbjuder såklart mer flexibla köpvillkor; du kommer kunna avboka och omboka din biljett till annat datum. Kontakta biljettkassan på biljett@orebroteater.se.

Kan jag avboka förbokning av mat och dryck?
Ja, samma flexibla avbokningsregler gäller och all bokning och frågor hanteras direkt av Rosengrens Skafferi. För av- eller ombokning av mat och dryck hör av dig till kontakt@rosengrensskafferi.se.

Mitt besök

Vågar jag besöka Örebro Teater i höst trots läget med coronaviruset? 
Vi följer Folkhälsomyndighetens och Regeringens rekommendationer och anpassar vår salong för din och vår trygghet. Du informeras om våra rutiner och åtgärder på denna sida och via e-post inför ditt besök.

På Folkhälsomyndighetens webbsida finns frågor och svar om till exempel symptom på smitta och hur viruset smittar.

Frågor och svar om coronaviruset från Folkhälsomyndigheten

Hur följer Örebro Teater rekommendationen: ”håll avstånd”?  
Vi ser till att 1 meters avstånd hålls så ofta det går, via tydlig kommunikation innan och under besöket (inklusive tydliga markeringar). Såklart både i salongen och övriga publika ytor.

Avstånd i salongen:
Två första raderna i salongen kommer att spärras av för att säkerställa avstånd till scenen. All publik kommer att spridas ut i salongen med minst 1 meters avstånd mellan sällskapen.

Vad kan jag själv göra för min egen och andras skull? 
Kom i god tid, håll avstånd, tvätta händerna, följ våra publikvärdars anvisningar på plats – och stanna hemma om du har symptom.

Hur påverkas pausserveringen? 
Du kan förbeställa ditt pausfika innan föreställningen. Då står ditt fika framdukat på ett reserverat bord i caféet på våning två. På så vis slipper du köa och du försäkrar dig om en sittplats i pausen. Du förbeställer ditt pausfika genom denna länk: biljettkiosken.se/pausservering

På Örebro Teater är förbeställningarna serverade i caféet på våning två. På Nya China finner du din pausfika i direkt anslutning till foajén. Vänd dig till någon av teatervärldarna om du behöver hjälp med att hitta rätt.

OBS. Ingen försäljning av pausfika på plats. All mat och dryck behöver förbeställas för att undvika köbildning.

 

Vill du prenumerera på Örebro Teaters nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om kommande biljettsläpp och andra nyheter? Klicka här.

Samarbetspartner: